Sandra Ahlers Change Consultant & Executive coach

Zes tips om mensen mee te krijgen in verandering

Zes tips om mensen mee te krijgen in verandering

Veranderingen binnen organisaties kunnen veel teweegbrengen en het is niet altijd gemakkelijk om iedereen mee te krijgen. Er zijn echter een aantal strategieën die je kunt gebruiken om dit proces soepeler te laten verlopen. 

In deze blog zullen we een aantal tips bespreken die je kunt gebruiken om mensen te betrekken bij veranderingsprocessen en ervoor te zorgen dat ze zich gemotiveerd voelen om mee te werken aan de veranderingen. 

  1. Communiceer duidelijk
   Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert wat de redenen zijn voor de verandering, wat de gewenste uitkomsten zijn en hoe de verandering zal plaatsvinden. Zorg ervoor dat iedereen de informatie krijgt die hij of zij nodig heeft om te begrijpen wat er verandert en waarom.

  2. Betrek mensen vroegtijdig bij het proces
   Zorg dat je mensen vroegtijdig bij het proces van verandering betrekt. Dit zorgt ervoor dat ze zich verbonden voelen met de verandering en geeft ze een mate van grip op hun werkomstandigheden waardoor ze zich meer betrokken voelen.

  3. Luister naar bezwaren
   Neem de bezwaren die mensen hebben over de verandering serieus. Probeer te begrijpen waarom deze mensen bezwaren hebben en wat hun belangen zijn.

  4. Bied ondersteuning
   Bied ondersteuning aan mensen die moeite hebben om zich aan te passen aan de verandering. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een-op-een gesprekken, training of externe begeleiding.

  5. Maak gebruik van de cultuurdrager
   Wanneer de mensen die gezien worden als boegbeeld of rots in je organisatie meegaan in de verandering en hierdoor het goede voorbeeld geven, zullen anderen sneller meekomen. Betrek hen zo snel mogelijk bij de voorbereiding en het proces van verandering.

  6. Maak gebruik van sociale invloed
   Mensen hebben de neiging om zich aan te passen aan wat anderen doen. Maak daarom gebruik van sociale invloed om mensen mee te krijgen in veranderingsprocessen. Zoek bijvoorbeeld naar mensen die al achter de verandering staan en vraag of ze anderen willen inspireren om ook mee te doen.

 1.  

 1.  

 1.  

 1.  

 1.