Waarom met mij werken?

Wat ik jou leer heb ik zelf onderzocht, ervaren en begrepen. Geen vage beloften maar een wetenschappelijke basis gecombineerd met een sterk vermogen om deze te vertalen naar jouw praktijk. Hiermee leer ik je wat je nodig hebt. Laat ik je op een andere manier kijken en krijg jij de helderheid die je nodig hebt.

Zakenvrouw van het jaar
Training veranderleiderschap

Zakenvrouw van het jaar

Met de ambitie om een zakenvrouw van het jaar te worden, begon ik mijn werkende leven meer dan 25 jaar geleden in de commercie en marketing. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat mijn aandacht veel meer ging naar de dynamiek tussen mens en organisatie. Ik ontdekte dat ik een sensor had voor de onderstroom en deze ook goed kon verwoorden. Ik maakte een switch.

De switch leidde me terug naar de Hogeschool van Amsterdam, waar ik Human Resource Management studeerde. Na het afronden van mijn studie kwam ik terecht in functies als HR Manager en Head of People. Mijn laatste vaste baan zegde ik op voor een reis door de Zuid-Afrika en een nieuw leven. Na terugkomst werd ik gevraagd voor een interim HR opdracht. Het bleek de start van mijn ondernemerschap.


Focus op mens- en gedragskunde

 

Tijdens mijn interimopdrachten streefde ik ernaar om het gedrag en de drijfveren van mensen en leiders te begrijpen. Mijn onuitputtelijke interesse in mensen zorgde ervoor dat ik een groot scala aan opleidingen ging volgen om ze nog beter te begrijpen zoals cognitieve gedragswetenschap, systeemdynamiek en ontwikkelingsgericht coachen. Als logisch gevolg richtte ik in 2002 Innerchoice op; een bureau voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Naast mijn adviesopdrachten, coachte en trainde ik honderden leiders en professionals in het bereiken van hun persoonlijke doelen.


Verdieping in de veranderkunde


In 2016 besloot ik weer fulltime binnen organisaties te gaan werken. Ik wilde veel meer in de praktijk brengen van wat ik in mijn eigen coachings- en trainingspraktijk had uitgedragen. Ik greep de kans om bij te dragen aan de snelle groei van een jonge internationale organisatie in Amsterdam. Hier ontdekte ik dat het kunnen omgaan met verandering de sleutel is naar een succesvolle organisatie. Omdat ik niet van het halve werk ben, besloot ik me in de veranderkunde te verdiepen. Ik voltooide hiervoor de Masteropleiding (MA) ‘Leading Innovation & Change’ aan York St. John’s University in Engeland waarna ik tal van veranderingen begeleidde bij grote en kleine bedrijven. 


Nieuwe missie

Het toepassen van mijn nieuwe inzichten zorgde voor een verschuiving in mijn visie op organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Dit leidde naar mijn nieuwe missie: organisatieleiders helpen om hun verandervermogen te vergroten, zodat zij hun mensen en organisatie succesvol kunnen laten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat leiders in een snel veranderende omgeving het verschil kunnen maken. Ik help je graag om de impact te creëren die nodig is. Ik doe dat door je te helpen met het ontwikkelen van een doeltreffende veranderstrategie, het vergroten van je zelfsturing en met het motiveren van je team om bij te dragen aan het succes van hun organisatie.

Laten we kennismaken!

Laten we kennismaken

Telefoon + 31 (0)6 22 93 00 66

Email mailto@sandraahlers.com

 

Sandra Ahlers Consultancy

Werklocaties: Amsterdam | Hoorn | Alkmaar