1-1 Mentorship Traject op maat

Leiderschap in verandering

Waar je naartoe wilt, is je duidelijk, maar hoe ga je daar komen? Hoe ga jij, als leider, een wezenlijk verschil maken voor je organisatie? Wat ga je precies doen om de ambities van je organisatie waar te maken?

Dit exclusieve 1-1 maatwerktraject is voor leiders die in korte tijd gericht antwoord op deze vragen willen krijgen. Plan een verkennend strategiegesprek en krijg direct essentiële inzichten.

Maak het echte verschil voor je organisatie

Directeuren, founders en executive leiders die in staat zijn om stevig te blijven staan in een organisatie die continu beweegt maken het verschil. Dit vraagt om rationele en emotionele intelligentie.


Ik help je bij het ontwikkelen van je persoonlijke strategie. Leidinggeven in verandering is veel meer dan het leiden en managen van mensen en processen. Je hebt andere capaciteiten nodig. 

 

Wat zijn de gevolgen van de beweging waarin jouw onderneming zich bevindt op je organisatie? Hoe neem je de mensen mee in je plannen? Hoe ondersteunt de organisatiecultuur jouw plannen? Hoe kun jij je hierin stevig neerzetten? 

 

Je aandacht was altijd gericht op wat er moest gebeuren. Hier ben je heel succesvol in geweest. Nu is het tijd om je focus te verleggen naar waarom, hoe en met wie.

Wat laat je wel en niet zien?

Wanneer je aan het roer staat, wordt er van je verwacht dat jij weet wat er te doen staat. Dat je duidelijk richting geeft. Dat je weloverwogen besluiten neemt op basis van de informatie die voor je ligt. Ruimte voor je eigen onzekerheden en twijfels is er niet. Je wilt immers niet dat anderen je twijfels overnemen. 


Leidinggeven in een groeiende en snel veranderende omgeving is leiden vanuit het niet weten. 

Meebewegen met de steeds sneller gaande ontwikkelingen. Ferme besluiten nemen op basis van onvolledig informatie. In het diepe springen zonder vangnet.

 

Om dit te kunnen doen heb je een stevig persoonlijk fundament nodig. Dit fundament geeft je houvast en duidelijkheid over hoe je je rol verder invult. Ik help je dit fundament te creëren. 


Tijdens onze gesprekken stap je uit de waan van de dag om van een afstand te kijken. Je krijgt ruimte om te reflecteren, je zorgen te delen en te brainstormen over te nemen besluiten en scenario’s. 

 

Je hebt een deskundige vertrouwenspartner achter je staan, die je een veilige ruimte biedt voor persoonlijke en ondernemersgroei. Een geheim wapen die ervoor zorgt dat jij kunt blijven doen waar je goed in bent. 

Hoe ga ik het verschil voor jou maken

Jouw ambities zijn groot. Je bent niet voor niets succesvol geworden in wat je doet. Je hebt je doelen helder, maar de meest efficiënte route mag veel scherper.

 

Je hebt iemand nodig met andere kwaliteiten. Een andere invalshoek. Een frisse blik. Iemand die buiten je organisatie staat, maar snel snapt hoe het eraan toe gaat. Die doorziet wat er ontbreekt en hoe het aangevuld kan worden.

 

Iemand die je de juiste vragen stelt en je helpt het juiste antwoord te vinden. Iemand die doorziet wat jij als ambitieuze leider en als mens nodig hebt, je durft te confronteren en je helpt om met moeilijke situaties om te gaan. Iemand die waar je op kunt bouwen en er altijd voor je is. Dat ben ik. Zo maak ik het verschil voor jou.

Voor wie?

Je bent directeur, founder, ondernemer of leider van een snel veranderende organisatie. Het idee dat je te allen tijde iemand kan bellen om je te helpen om op een effectieve manier om te gaan met alles wat op je afkomt, spreekt je aan. Altijd een deskundig en objectief klankbord tot je beschikbaar.

 

 

Je bent bereid te investeren in jezelf. Ruimte te creëren voor reflectie omdat je weet dat je daarmee dubbel zoveel tijd wint door het inzicht dat je krijgt, in je eigen handelen en in wat er nodig is in je organisatie. Je wilt rust in je hoofd, meer grip op de groei en ontwikkeling van je organisatie en een leuk mens blijven binnen en buiten je organisatie.

 

Wat levert dit 1-1 traject op?

  • Je hebt een glasheldere strategie voor het realiseren van je doelen
  • Je weet wat je organisatie nodig heeft
  • Je neemt als leider een duidelijke positie in
  • Mensen weten precies waar ze aan toe zijn
  • Je bent als leider en mens beter in balans

Plan een verkennend strategiegesprek

Wat dit gesprek je oplevert:

  • Inzicht in wat op dit moment essentieel is voor jou en je organisatie om jullie ambities te realiseren.
  • De ontwikkeling die jij en je organisatie door te maken hebben.
  • Een helder beeld van wat ik hierin voor je kan betekenen en op welke basis.

Of neem contact met me op via Whatsapp, telefoon of e-mail

+ 31 (0)6 22 93 00 66

 mailto@sandraahlers.com