Een heldere strategie voor groei & verandering

Beweegt je organisatie niet snel genoeg mee? Nemen mensen geen eigenaarschap? Raken projecten niet afgerond? Mis je handvatten voor het uitstippelen van de juiste route voor groei en verandering?

In de huidige tijd waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, is het verandervermogen van je organisatie cruciaal. 

Op gestructureerde wijze help ik jou met het creëren van de juiste omstandigheden voor de groei van je onderneming terwijl je zelf stevig blijft staan. We werken vanuit de context van jouw onderneming en verbinden deze met beproefde methoden voor groei en verandering. Alles wat er speelt, brengen we terug naar de essentie. Ik kijk mee, bevraag en zeg hardop wat nog niet eerder gezien of gezegd is. Ik vertaal wat niet eerder kon worden verwoord. Dat is het startpunt van onze acties en interventies. Je doet inzichten op die je direct kunt toepassen in de praktijk. Je krijgt handvatten waar je echt iets aan hebt.

Wat houdt jou het meeste bezig?

Hoe maken we onze organisatie klaar voor verdere groei?

Je onderneming begint te groeien. Je hebt groeipijn. De behoefte aan duidelijke structuren en professionalisering wordt groter. Hoe doe je dit zonder je flexibiliteit te verliezen?

Hoe creëren we een positieve cultuur?

Je merkt dat de huidige cultuur je bedrijfsmissie niet meer ondersteunt. De manier waarop er in je onderneming samengewerkt wordt voldoet niet meer. Hoe zorg je voor een betere afstemming?

Hoe zorgen we voor meer duidelijkheid in onze structuur?

In de snelheid van alle veranderingen vervagen vaak de grenzen tussen verschillende rollen. De motivatie begint te dalen en de stresslevels stijgen. Hoe creëer ik duidelijkheid in onze organisatiestructuur?

Hoe vergroten we het vermogen om verandering te leiden?

Meer dan ooit staat het leiderschap onder druk. Zij moeten ervoor zorgen dat de organisatie meebeweegt met belangrijke ontwikkelen en dat medewerkers enthousiast mee doen. Hoe zorgen we ervoor dat onze leiders toegerust zijn om dit te doen?

Hoe zorgen we voor draagvlak van de noodzakelijke veranderingen?

Door de groei van je organisatie zijn veranderingen noodzakelijk. De technische, ofwel 'harde' kant heb je redelijk scherp in beeld. Maar hoe zorg je voor een enthousiaste ontvangst van je voorgestelde veranderingen?

Hoe creëren en implementeren we de nodige HR Innovaties?

Veranderende tijden vragen om een shift binnen HR. In plaats van vraaggestuurd is er meer behoefte aan aanbodgestuurde HR voering. Hoe krijg je als HR afdeling de touwtjes meer in handen?

Hoe gaan we om met weerstand voor verandering?

Iedere verandering brengt een mate van weerstand met zich mee. Weerstand is vaak een uitingsvorm van jezelf beschermen tegen iets. Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers geen afweermechanismen nodig hebben?

Hoe gaan we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen?

Wat je belangrijk vindt in je organisatie moet uitgedragen worden. Soms wordt het hardop uitgesproken, soms leeft het alleen onder het oppervlak. Maar hoe zorgen we ervoor dat we dat wat belangrijk vinden ook terugzien in ons organisatiegedrag?

Hoe zorgen we ervoor dat we gestarte projecten ook echt afronden

Het starten van projecten is geen probleem. Samen met je team duik je er vol energie in. En dan komt de klad erin. De prioriteit vervaagt en het project verliest zijn kracht. De balans aan het einde van het jaar telt meer open eindes dan behaalde doelen. Hoe zorg je ervoor dat projecten afgerond worden?

Het geheim van blijvend succes: voortdurende verbetering en innovatie van je interne organisatie

Wat ik je bied

  • Een gestructureerd plan waarmee je niet alleen je doelen bereikt, maar ook het verandervermogen van je organisatie blijvend vergroot.
  • Een objectieve blik waarmee ik de vinger op de zere plek leg en met bewezen oplossingen kom, gebaseerd op 20 jaar ervaring.
  • Een duidelijk kader, methodes en tools om je mensen te motiveren mee te bewegen in de veranderingen.
  • De juiste interventies om het leiderschap perfect op elkaar af te stemmen en een stevig fundament voor verandering bouwen.
  • Een betrouwbare samenwerkingspartner die weet hoe om te gaan met het diplomatieke en emotionele spel waarbinnen verandering zich begeeft.
Change management consultancy and executive coaching

Wat is het resultaat?

Je hebt grip op de ontwikkeling van je organisatie. Je weet waar je moet beginnen en hoe je structuur aanbrengt. Je neemt als leider een duidelijke positie in. Mensen hebben vertrouwen in jou en je strategie. De veranderingen beklijven. Je bent klaar voor verdere groei.

Laten we kennismaken

Boek een vrijblijvend strategiegesprek zodat we je vraagstuk kunnen bespreken. Hierbij geef ik je direct mijn observaties terug en adviseer ik je over vervolgstappen passend bij jouw situatie.

Telefoon + 31 (0)6 22 93 00 66

Email mailto@sandraahlers.com

 

Sandra Ahlers Consultancy

Werklocaties:
Amsterdam | Hoorn | Alkmaar

mailto@sandraahlers.com  +31 (0)6 22 93 00 66