Strategie & Implementatie

De ultieme veranderaanpak

Mis je handvatten voor het uitstippelen van de juiste route voor groei en verandering? Beweegt je organisatie niet snel genoeg mee? Ontbreekt het aan eigenaarschap? Raken veranderprojecten niet afgerond? Tijdens dit strategie- & implementatietraject creëren we de ultieme veranderaanpak. Een aanpak waarmee mensen in beweging komen en verandering beklijft.

Het enige wat je wel voorspelbaar kan maken, is het verandervermogen van je organisatie.

Op gestructureerde wijze ondersteun ik jullie bij het formuleren en implementeren van doeltreffende veranderstrategieën.  We werken vanuit de context van jullie organisatie en verbinden deze met beproefde methoden. Hierdoor creëren we de meest optimale omstandigheden voor groei en verandering. Alles wat er speelt, brengen we terug naar de essentie. Ik kijk mee, bevraag en zeg hardop wat nog niet eerder gezien of gezegd is. Ik vertaal wat niet eerder kon worden verwoord. Dat is het startpunt van onze acties en interventies. Je doet inzichten op die je direct kunt toepassen in de praktijk. Je krijgt handvatten waar je echt iets aan hebt.

Welke verandervraagstuk houd je bezig?

Je onderneming groeit. De behoefte aan duidelijke structuren en professionalisering wordt groter. Hoe doe je dit zonder je identiteit en flexibiliteit te verliezen?

Je merkt dat de huidige cultuur je bedrijfsmissie niet meer ondersteunt. De manier waarop er in je onderneming samengewerkt wordt voldoet niet meer. Hoe zorg je voor een betere afstemming?

Veranderende tijden vragen om een shift binnen HR. In plaats van vraaggestuurd is er meer behoefte aan aanbodgestuurde HR voering. Hoe krijg je als HR afdeling de touwtjes meer in handen?

In de snelheid van alle veranderingen vervagen vaak de grenzen tussen verschillende rollen. De motivatie begint te dalen en de stresslevels stijgen. Hoe creëer ik duidelijkheid in onze organisatiestructuur?

Meer dan ooit staat het leiderschap onder druk. Zij moeten ervoor zorgen dat de organisatie meebeweegt met belangrijke ontwikkelen en dat medewerkers enthousiast mee doen. Hoe zorgen we ervoor dat onze leiders toegerust zijn om dit te doen?

Door de groei van je organisatie zijn veranderingen noodzakelijk. De technische, ofwel ‘harde’ kant heb je redelijk scherp in beeld. Maar hoe zorg je voor een enthousiaste ontvangst van je voorgestelde veranderingen?

Iedere verandering brengt een mate van weerstand met zich mee. Weerstand is vaak een uitingsvorm van jezelf beschermen tegen iets. Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers geen afweermechanismen nodig hebben?

Wat je belangrijk vindt in je organisatie moet uitgedragen worden. Soms wordt het hardop uitgesproken, soms leeft het alleen onder het oppervlak. Maar hoe zorgen we ervoor dat we dat wat belangrijk vinden ook terugzien in ons organisatiegedrag?

Het starten van projecten is geen probleem. Samen met je team duik je er vol energie in. En dan komt de klad erin. De prioriteit vervaagt en het project verliest zijn kracht. De balans aan het einde van het jaar telt meer open eindes dan behaalde doelen. Hoe zorg je ervoor dat projecten afgerond worden?

Het geheim van blijvend succes: voortdurende verbetering en innovatie van je interne organisatie

Wat ik je bied

  • Een gestructureerd plan waarmee je niet alleen je doelen bereikt, maar ook het verandervermogen van je organisatie blijvend vergroot.
  • Een objectieve blik waarmee ik de vinger op de zere plek leg en met bewezen oplossingen kom, gebaseerd op 20 jaar ervaring.
  • Een duidelijk kader, methodes en tools om je mensen te motiveren mee te bewegen in de veranderingen.
  • De juiste interventies om het leiderschap perfect op elkaar af te stemmen, een stevig fundament voor verandering bouwen en de verandering te realiseren en integreren.
  • Een betrouwbare samenwerkingspartner die weet hoe om te gaan met het diplomatieke en emotionele spel waarbinnen verandering zich begeeft.
Change management consultancy and executive coaching

Wat is het resultaat?

Je hebt grip op de ontwikkeling van je organisatie. Je weet waar je moet beginnen en hoe je structuur aanbrengt. Je neemt als leiderschap een duidelijke positie in. Mensen hebben vertrouwen in de veranderstrategie en zijn bereid om mee te werken. De veranderingen beklijven. Je organisatie is klaar voor verdere groei.

Plan een verkennend strategiegesprek

Wat dit gesprek je oplevert:

 

  • Inzicht in wat op dit moment essentieel is voor jou en je organisatie om jullie ambities te realiseren.
  • Inzicht in de stappen die nodig zijn om een succesvolle verandering te realiseren.
  • Een helder beeld van wat ik hierin voor jullie kan betekenen en op welke basis.

Of neem contact met me op via Whatsapp, telefoon of e-mail

+ 31 (0)6 22 93 00 66

 mailto@sandraahlers.com