Zes tips om mensen mee te krijgen in verandering

Zes tips om mensen mee te krijgen in verandering

Veranderingen binnen organisaties kunnen veel teweegbrengen en het is niet altijd gemakkelijk om iedereen mee te krijgen. Er zijn echter een aantal strategieën die je kunt gebruiken om dit proces soepeler te laten verlopen.

In deze blog zullen we een aantal tips bespreken die je kunt gebruiken om mensen te betrekken bij veranderingsprocessen en ervoor te zorgen dat ze zich gemotiveerd voelen om mee te werken aan de veranderingen.

Lees verder »
Organisatieverandering is een continuproces

Waarom is organisatieverandering als continuproces zo belangrijk?

Organisatieverandering is een proces waarbij een organisatie haar structuren, processen, mensen, technologieën en, of culturen aanpast om te voldoen aan veranderende omstandigheden en interne of externe factoren. Dit is een continu proces en een belangrijk fenomeen in de hedendaagse organisatie. Maar waarom is organisatieverandering als continuproces zo belangrijk?

Lees verder »
Hoe krijg ik mijn leiders mee in verandering?

Hoe krijg ik mijn leiders mee in verandering?

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg over het leiden van verandering is: ‘hoe krijg ik mijn medewerkers mee?’ Hoewel dit een zeer terechte vraag is, merk ik daarentegen dat het meekrijgen van de leiders op alle niveaus in de organisatie veel minder aandacht krijgt. Dat terwijl de houding van de leiders ten opzichte van de verandering, de verandering kan maken of breken. Begin dus eerst de vraag, hoe krijg ik mijn leiders op één lijn?

Lees verder »
Waarom leiders falen in het leiden van verandering

Waarom leiders falen in het succesvol leiden van verandering

Sinds 2016 heb ik mezelf ondergedompeld in alles wat ik kon lezen over verandering. Er is een ontelbare hoeveelheid onderzoek over dit onderwerp, grotendeels vertaalt naar boeken, artikelen en opleidingen. Wat me altijd het meeste fascineert, is dat ik in de praktijk zo weinig terugzie van deze kennis, waardevolle inzichten en nuttige tips. Weten leiders niet van het bestaan van deze kennis of is de vertaling naar de praktijk een probleem? Ik ontdekte het waarom.

Lees verder »
Wat maakt organisatieverandering zo uitdagend voor organisaties?

Wat maakt organisatieverandering zo uitdagend voor organisaties?

Organisatieverandering is een complex proces dat veel uitdagingen met zich meebrengt. Het gaat niet alleen om het implementeren van nieuwe systemen of processen, maar ook om het creëren van een cultuur die verandering omarmt. Toch blijkt het voor veel organisaties een lastige opgave om veranderingen succesvol door te voeren.  Wat maakt organisatieverandering nou zo uitdagend voor organisaties?

Lees verder »